teisipäev, 12. juuli 2011

Piinlik

Hey!

Nüüdseks on peetud 8 sõitu ja väsimus on lihastes väga hästi tunda, eriti peale tänast päeva. Vorm on halb ja ettevalmistus poolik, kuid vabandused ei ole kunagi head asjad, seega aitab sellest!

Nagu ka tulemustest näha, siis tugevama tuulega just eriti ei lähe! Esimesed kolm sõitu olid tugevamas tuules ja samuti tänased kolm. Tuult oli esimesel päeval 12 sõlme, tugevamates pagides ehk 18. Täna ulatusid pagid ehk 20 sõlmeni. Uus puri on suhteliselt suure kumerusega, seega parim nõrga ja keskmise tuulega. Aitaks kehakaalu tõstmine ja parem ettevalmistus, kuid seda kõike annab parandada-lihtsalt tuleb rohkem raha matta treeningusse, et ka kulutatud ajast tolku oleks. Taglase sobivusest rääkis ka D ja Laurigi mainis, et paat häälestub liialt tugevaks ja lihtsalt kaal ei käi üle sellest, seega ei jaksa sõita sellise käiguga, kui oleks vaja! Need probleemid avaldusid mõlemal päeval!

Eile oli siiski nõrgem tuuleke ja sain purje ilusti tööle. Siiski tuul oli suhteliselt sooda. Pole ennem näinud, et nii lühikese ajaga nii palju vasakule pööraks. Stardid olid normaalsed ja sain vabalt mimena, kuid minu eeldus tuule osas ei olnud õige. Ootasin pidevalt, et keeraks paremale tagasi, kuid seda ei juhtunud. Teine sõit tuli peale tunnist ootamist. Tuul tuli hooga ja jällegi vasakult, kuid täiesti risti rajaga.

Sõidud vaikses tuules tähendasid seda, et D käskis kohe stardis ronida tippsõitjatele küljealla, sest minu käik ja kõrgus olid selleks väga head. Lihtsalt kogemusest ja teadmistest jääb vajaka. Kui kogenum mees ütleb, et su käik on nii hea, et suudaksid siin parimatega vabalt võistelda, siis see üpris kiituse moodi minu meelest. Aga see selleks. Kuulasin soovitust, kuid kahjuks selliste meeste kõrvalt pole startimine kuigi lihtne. Siiski on näha, et kõik on võimalik ja tuleb lihtsalt veetunde ja võistlusi võimalikult palju teha.

Kõva tuulega ei leia paadis seda kiirust ja õiget soont, kuidas kallutada. Rabelen palju, kuid see raiskab energiat, sest paat on "jonnipunn". Pean pidevalt sundima teda üle lainete ja jõuga palju tegema, kuid nii kiirust ei tule ja asjal efektiivsus null, sest kolmandaks sõiduks on väsimus liialt suur, et purjetamisest veel korralikult mõelda.

Kokkuvõttes on tulemus sitt, kuid mind see ei heiduta, sest saan siist just seda, milleks siia tulin: mega trenni, Suurepärase kogemuse ja saan teada, kuidas mõnda asja paremini teha (Tänud D) ning mida tulevikus vältida. Kõige tähtsam aga on see, et näen tippusid sõitmas- ka enda kõrval ning saan täpselt teada mida vaja arendada ja teha, et saada paremaks sportalseks.

Homne päev tõotab tulla suht samades tingimustes, kuid siis meil kaks sõitu, seega nüüd vaja veel mõned kalorit sisse süüa ja puhata ning jalutada, et jalgadesse tunne tagasi saada. Seega lähen otsin oma ilusa preili Helsingist ülesse.

Mõnusat õhtut kõigile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar